Vremea Constanta

You are here:

Vremea Constanta in August 2013

Vremea Constanta in luna august 2013 va fi potrivita pentru plaja, dar ne vom confrunta cu reprize de ploi pe alocuri insotite de vijelii. Regimul temic va inregistra valori sub mediile lunare, iar noptile si diminetile vor fi resimtite mai reci ca de obicei mai ales in cea de a doua jumatate a intervalului.

Cu ajutorul informaţiilor stranse, vremea constanta pentru luna august 2013, ne indică faptul ca se vor inregistra valori ale temperaturii in normele climatologice lunare in majoritatea zonelor tarii, cu exceptia Olteniei si a Carpatilor Meridionali unde valorile termice se vor putea situa sub mediile multianuale.

In zilele cele mai calduroase temperaturile maxime pot depasi intradevar 30 de grade Celsius. In cele mai reci nopti, insa, temperaturile minime pot cobori sub 8 grade Celsius in zonele depresionare din centrul si nordul tarii.

Sub aspect pluviometric, cantitatile de precipitatii lunare vor fi normale in jumatatea nordica a teritoriului, Oltenia si sudul Campiei Romane si mai sarace cantitativ in Bucovina si nordul Carpatilor Orientali. Nordul Moldovei se va confrunta pe arii locale cu seceta.

Regimul precipitatiilor ar putea fi mai bogat decat normele climatologice in Carpatii Meridionali si in sud-estul teritoriului.

Constanta va avea parte de asemeneaa de un regim pluviometric mai bogat si va fi "binecuvantat" in continuare de reprize de ploi, iar regimul termic ne va scuti de caniculele celorlati ani.

Vremea la munte in august 2013 va fi pe arii largi ploiasa si racoroasa, mai ales noaptea si dimineata.

Prognoza meteo pentru Bulgaria, Grecia si Turcia arata temperaturi si cantitati normale de precipitatii pentru aceasta perioada.

Vremea in judetul Constanta

Vremea Constanta si Clima

Vremea Constanţa - cum va fi vremea în Constanţa. Vremea Constanţa cu prognoza pe 10 zile şi ore! 
Vremea astăzi în Constanţa.Cea mai exactă prognoză!

Vremea Constanta si Clima: Teritoriul zonei judeţului Constanţa se încadrează într-un climat de tip temperat-continental, de nuanță mai excesivă în zona colinară și mai moderată în zona de podiș, caracterizat prin diferențieri ale elementelor climatologice atât în timp cât și în spațiu. Clima prezintă un caracter continental pronunțat, fiind influențată de masele de aer cu proveniență răsăriteană; iernile sunt geroase, iar verile călduroase. Temperatura maximă înregistrată pentru vremea Constanţa a fost 40 °C (27 iulie 1909), în timp ce minima a fost de - 36,3 °C (1 februarie 1937). ... mai departe...

Cum se face prognoza pentru Vremea Constanta?

Prognoza pentru Vremea Constanta se realizeaza strangand o cantitate semnificativa de informatii de la sursele principale de predictie a vremii, statii meteorologice locale, imagini din satelit dar si folosind o importanta cantitate de informatii din statistica climatica a orasului Constanta. Astfel, vremea Constanta este prognozata pe o perioada de 10 zile, urmarind indeaproape si fiecare interval orar al zilelor. Pe site-ul vremea-iasi.ro gasiti cele mai eficiente informatii despre Vremea Constanta, oferite de yr.no.

Statistici pentru Vremea Constanta

Vremea Constanta se bucura de o clima blanda, temperat continentala, cu veri fierbinti si ierni geroase, cu variaţii ale temperaturii între -36°C si + 40°C, media anuală în perioada 1901 – 1990 fiind de +9,50C, si precipitatii de aproximativ 600 mm/an...mai departe...